Inici de curs a Sobre Vell 02/11/14

Inici de curs a Sobre Vell 02/11/14
fotos

01 d’octubre 2007

EDITORIAL: 100 ANYS D'ESCOLTISME

100 anys d’escoltisme!! Com ja sabeu, aquest any 2007 celebram el centenari de l’escoltisme, d’aquell primer campament escolta i de tot el que ha passat després. Avui ens costa una mica imaginar com devia ser la primera trobada de Baden Powell amb el grup d’una vintena de joves, que van anar a Brownsea i que van passar uns dies a la natura posant en pràctica experiències de supervivència, coneixement del bosc i dels animals... Durant aquests cent anys, milers i milers de joves d’arreu del món s’han acostat al Moviment escolta per viure una aventura: anar al camp, experimentar la natura, fer projectes, viure la fe... Si bé és cert que el temps han canviat – i molt!-, l’arrel de l’escoltisme és la mateixa: aprendre a ser bons ciutadans, deixar el món millor que l’hem trobat, ser germans de tothom, estimar i cuidar la nostra terra... El centenari de l’escoltisme ens dóna l’oportunitat de pensar en moltes coses: - Que durant 100 anys moltes persones han estat escoltes com noltros i ho han viscut amb il·lusió, amb ganes... - Que totes aquestes persones han fet seva la Llei escolta, la promesa i tots els valors que transmet l’escoltisme. - Que l’escoltisme ha estat la llavor per fer d’aquestes persones gent de confiança, responsable, útils, compromesos en la seva vida i en la seva societat. - Que l’escoltisme ha ensenyat, i ens ensenya, a estimar la natura, l’entorn, la nostra terra i la nostra cultura. - Que el que ha estat escolta un dia ho és tota la vida i açò es fa palès en el seu dia a dia, en el seu comportament. - Que si avui hi ha escoltes és per algun motiu: perquè la proposta educativa del moviment ofereix alguna cosa més que un lloc on passar unes hores el dissabte.
Amb aquests articles de la Sempre a punt que us oferirem seguidament volem fer el nostre record a aquest centenari i adonar-nos que, en els 20 anys llargs d’escoltisme a Ferreries, també hi hem posat el nostre granet d’arena. Hem fet escoltisme a Ferreries, als caus i a les sortides. Hem fet present la nostra manera de ser i actuar dins el poble, amb l’organització d’activitats, col·laborant amb les entitats i l’ajuntament. Hem participat a les activitats escoltes a nivell de Menorca a través d’intercanvis amb altres agrupaments, essent presents a les Diades de Sant Jordi, del Pensament o de la Llum de la Pau. I hem anat més enllà: hem sortit de Menorca, amb el fulard que ens identifica, dient que som escoltes oberts al món. I hem anat a trobades internacionals i nacionals, hem conegut altres escoltes i ens hem adonat que ser escolta és molt més que trobar-se els dissabtes. Hem vist que som molts, molt diferents però amb una base i uns valors comuns.
Enguany ha tocat a la unitat de P/C conèixer aquesta dimensió de moviment escolta. Amb la seva participació a la trobada internacional de l’Aquajam 2007 han viscut la dimensió internacional de l’escoltisme, han après moltes coses, han conegut gent nova i ens han fet a tots presents allà, a tots els escoltes de Ferreries –d’avui i de sempre-. Aquesta és la vostra responsabilitat: representar-nos el millor possible i passar-vos-ho molt bé!!
I a tots, felicitats per la part d’aquest aniversari que us toca. Esperam que l’escoltisme pugui seguir viu durant 100 anys més.
Sempre a punt!

Visualitzacions de pàgina l'últim mes

Arxiu del blog